Коментувати

Що визначає істинну церкву?

Багато людей неправильно розуміють значення слова "церква". Вони вважають, що це храм, будівля з куполами і різними атрибутами. Церква в перекладі з грецького означає "экклезія" (збори покликаних). Цими покликаними є народжені згори віруючі

Церква – це зібрання людей, народжених згори, спасених. Бог у Своєму Слові каже:"Бо де двоє чи троє в Ім'я Моє зібрані, там Я серед них." (Матвія 18:20). У істинній церквй, що живе згідно зі Словом Божим, завжди є відчутною присутність Божа.

Прикладом справжньої церкви для нас можуть бути збори новозавітних християн. Серед них були учні Ісуса, вони бачили Його, любили Його і тому їх серця горіли бажанням виконувати те, чого Він їх навчав. "І вони перебували в науці апостольській, та в спільноті братерській, і в ламанні хліба, та в молитвах." (Дії 2:42).

Згідно з цим віршу можна виділити чотири основи, які обов'язково повинні бути в істинної церкви.

1. Проповідь Слова Божого (учення Апостолів). Пізнаючи істину, християни отримують свободу в багатьох сферах свого життя.

2. Спілкування віруючих, взаємна підтримка один одного. "Бо ввесь Закон в однім слові міститься: Люби свого ближнього, як самого себе!" (до Галатів 5:14) 

3. Переломлення хліба (деякі називають це "причастям, прийняттям причастя)". Таким чином ми долучаємося до Тіла Ісуса Христа, а також сповнюємося великою вдячністю за те, що зробив для нас Господь, вмираючи на хресті замість нас.

4. Молитва, через яку ми спілкуємося зі своїм Небесним Отцем. Завдяки молитві Бог дає нам Свій мир, радість, повноту, благословення, зцілення, показує вихід зі складних ситуацій.

Наступна стаття: Чому ми постимося?
Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: 3


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше