Коментувати

Чи дозволяється християнину отримувати ідентифікаційний номер?

Люблячий Господь береже вірних Йому людей і всіляко оберігає їх від зла. Він хоче, щоб ми зростали в пізнанні Його істини, тому що інакше ми можемо загинути. Біблія говорить так: "Народ мій гине через брак знання" (книга пророка Осії 4 розіл, 6 вірш).  

Не так давно у пресі і виступах деяких релігійних лідерів з’явилися побоювання, що номер ідентифікації особистості, який введений на території країн колишнього СРСР з метою внесення в електронну базу даних всієї інформації про людину, є числом диявола з книги Одкровення (читайте Одкровення, розділ 13, вірші 15-18). Наведемо цей уривок:

Дано йому надати дух в образ звіра, щоб і говорив образ звіра і діяв так, аби, скільки їх не поклоняться образові звіра, були повбивані. 

І заподіює всім, малим і великим, і багатим і вбогим, і свобідним і невільникам, щоб дано було їм клейно на руку їхню праву або на чола їхні;  

щоб жоден не міг купити чи продати, крім того, хто має клейно, ім’я звіра або число імени його. 

Тут є мудрість. Хто має розуміння, той нехай злічить число звіра, бо це – число людське, і число його 666.  

Давайте розберемося, про яке зображення (знамено, клеймо) тут йдеться. У цьому місці Біблії говориться про образ (подобу, постать) звіра і про те, що всякий, хто не буде йому вклонятися буде вбитий, а тим, хто буде вклонятися цьому образові (подобі, постаті) звіра, покладене буде це зображення (знамено, клеймо). У цьому ж розділі (главі), у 8 вірші говориться наступне:"Поклоняться йому всі, що мешкають на землі, чиї не записано імена в книзі життя в Агнця заколеного, від заснування світу".

Розмірковуючи над цими та іншими віршами Слова Божого, можна зрозуміти, що головне тут це не фізичне зображення (знамено, клеймо) на їхньому тілі, а поклоніння звірові. 

Під звіром, образом (подобою, постатю) звіра і драконом у Біблії мається на увазі – диявол (сатана) і його нечисті духи – демони. Поклонятися сатані – це означає виконувати те, чого хоче він. А диявол хоче:"красти, вбивати та нищити", він шукає, кого б поглинути (1 Петра 5: 8). Людина, яка грішить і не кається, виконує роботу диявола і саме таким чином поклоняється сатані. Тому грішники мають зображення (знамено, клеймо) диявола-звіра, навіть не усвідомлюючи цього, тому що зображення (знамено, клеймо) звіра – духовна річ, воно знаходиться не на тілі, а у дусі людини. 

Поняття: продавати і купувати дуже тісно пов’язані з поняттями: хитрість, вміння досягти вигоди собі за рахунок інших, віддати гірше, а отримати краще. В ті часи, коли писалася книга "Одкровення" саме такі риси були притаманні людям, які займалися торгівлею. Подібні риси характеру ми бачимо і сьогодні у тих, хто любить грішити: себелюбство, егоїзм, ненависть до добра– це і є зображення (знамено, клеймо) образу (подоби, постаті) звіра, як про це йдеться в написаних вище віршах Біблії. Дійсно, багато і багато зараз беруть таке зображення (знамено, клеймо) і тому їхніх імен немає в книзі життя Господа. 

На тих людях, які шукають Бога, які покаялися у гріхах, народилися згори і прийняли Ісуса Христа в свій дух, лежить інше зображення (знамено, клеймо)– зображення (знамено, клеймо) Божої любові. Адже недарма таких людей називають християнами – послідовниками Христа. Їхні імена записані в Книзі Життя у Бога. І таких людей дуже ненавидить диявол.

Тому, виходячи з того, що ми вже сказали, людина може відмовлятися від ідентифікаційного номеру, і при цьому грішити без страху Божого. Такій людині, нехай і без номеру – прямий шлях до пекла. Але людина, яка хоч і отримала ідентифікаційний номер, але при цьому любить Господа і поклоняється Йому, записана в книгу Життя і буде завжди з Богом. Тому краще шукати спасіння у Бога і постійно молитися Йому.

Ті ж люди, які сіють паніку і страх, змушуючи відмовлятися від номеру і біоідентифікаціі, ведуть політичну гру. Адже ідентифікаційний номер допомагає простежувати прибутки людини. А приховувати свої прибутки вигідно тим, хто нечесно заробляє. Ось вони і намагаються на ґрунті релігійних інтересів обурювати розуми людей, які погано знають Слово Боже. Усякий же страх – не від Бога. Від Бога приходить любов, мир і спокій.

Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: 0


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше