Коментувати

Чи можна християнам брати у борг?

У Біблії ніде не говориться, що Бог забороняє брати в борг гроші або інше майно. Але також не згадується і про те, що Бог радить виходити з фінансових проблем подібним чином. У будь-якому випадку необхідно розмірковувати над Словом Божим, щоб зрозуміти, як вчиняти

"Мені все можна, та не все корисно; мені все можна, але ніщо не повинно володіти мною."(1Кор.6:12)- говорить апостол Павло.

чи можна християнину брати у боргДавайте замислимося, а чи корисно нам брати борги? Розглянемо ситуацію, коли людина бере кредит у банку, щоб купити, наприклад, автомобіль. Відсотки, які вона має сплатити більші за ціну покупки і приносять дохід банку. Замість того, щоб використовувати ці відсотки на свої потреби, людина платить заробітну плату кредитору, таким чином свідомо позбавляючи себе частини благословення, яке Бог хотів дати їй. Все це відбувається тільки тому, що не змогла потерпіти і дочекатися, коли у неї буде потрібна сума.

"Багатий панує над бідними, і боржник робиться рабом позичальника." (Прит.22:7)

Але, навіть якщо ми беремо в борг без відсотків, то все одно зв’язані обіцянкою і змушені піклуватися про те, як виконати, в першу чергу, бажання кредитора. Зрозуміло, що ми не можемо при цьому бути вільними у виконанні волі Божої. Ми не зможемо в цей час жертвувати фінанси або інші матеріальні ресурси для проповіді Євангелія, не зможемо давати милостиню, підтримувати слабких. Адже сказано:

"...необхідно підтримувати слабких і пам’ятати слова Господа Ісуса, бо Він Сам сказав: "блаженніше віддавати, ніж брати" (Деян.20:35)

Є виключення, коли без боргів не обійтися, але і в таких ситуаціях необхідно шукати волю Божу. Набагато кращий шлях – прийняти якісне рішення жити без боргів. Просіть в молитві у Бога мудрості як співвідносити свої витрати і бажання – і вірте, що Бог надасть усе, чого ви дійсно потребуєте.

"Не будьте винними нікому нічого, окрім взаємної любові" (Рим.13:8)

Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: 0


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше