Чому на землі багато лиха?

Біблія говорить про те, що горе й біди у світі є наслідком гріха, який прийшов у світ через непослух перших людей Богові

У Слові Божому міститься безліч історій про лиха та страждання, що відбувалися у різні часи на Землі. Старий Заповіт описує, що після гріхопадіння Адама та Єви Бог покарав їх і все людство, сказавши, що вони будуть багато працювати і народжувати дітей у хворобах і стражданнях (Буття 3:16-19). Ідеальний Божий порядок, встановлений Богом, був зруйнований через гріх.

Біблія також говорить про те, що світ перебуває під владою гріха та зла. Друге послання Петра говорить про те, що світ перебуває у злі (1 Петра 5:8). Тому у світі відбуваються різні біди та страждання, такі як хвороби, стихійні лиха, конфлікти тощо.

Деякі люди також вважають, що горе та страждання на Землі пов'язані з нашим вільним вибором. Біблія каже, що Бог створив людей з вільною волею, щоб вони могли вибирати між праведністю та гріхом. Але коли люди обирають гріх, це може призводити до негативних наслідків як для самих людей, так і для оточуючих. Наприклад, у Біблії описується, як злочини та жорстокість одних викликають страждання та лиха для інших людей (Михея 2:1-2).

Однак Слово Боже також говорить, що Бог не залишає людей у їхніх стражданнях та бідах. Він обіцяє допомогу й втіху тим, хто вірить  і звертається до Нього (Ісая 41:10). Бог любить своїх дітей і бажає, щоб вони жили щасливо та благополучно. Він обіцяє нагороду і благословення тим, хто прямує Його шляхом і живе, виконуючи Його заповіді.

Тому не можна звинувачувати Бога в тому, що люди грішать і поширюють зло. Він зробив усе потрібне для припинення зла. Син Божий, Ісус Христос, помер у тяжких муках на хресті, щоб врятувати людей. Але чи всі бажають прийняти цю жертву?

Основна стаття: Чи існує Бог?
Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: -1


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше