Як розуміти "набувайте друзів собі від багатства неправедного"?

У розділі 16 Євангелія від Луки Ісус Христос, розповідаючи притчу про невірного управителя і його пана, сказав: "І Я кажу вам: знаходьте собі друзів багатством неправедним, щоб вони, коли ви зубожієте, прийняли вас до вічних осель" (Лук. 16: 9). Як же це розуміти?

Під багатством неправедним тут розуміється все те, чим володіє людина в цьому світі. До такого багатства належать не тільки гроші, але й таланти, взаємини з людьми, здоров'я тощо. Все це ми не заробили самі. Наш Господь Бог дав нам це. Багато людей, які володіють подібним "багатством", не служать своєму Богу, не вірять Йому, витрачають дане їм "багатство" без користі, будучи "невірними" управителями. 

Але є і ті, які зрозуміли, що джерело всього на землі для людини – Господь, і що Він вимагатиме звіт за все, що вони робили в земному житті. Вони використовують дане їм "багатство" на служіння іншим людям від імені Господа (діляться фінансами та іншим майном, допомагають сповнювати потреби інших, моляться за людей, показуючи любов Господа та інше).

Ісус каже, що таким людям, коли вони зубожіють (тобто перестануть покладатися на земне "багатство" або, можливо, закінчиться їхнє життя на землі), їм Господь Бог довірить духовне "справжнє" багатство - нестаріючі скарби небесні.

 

Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: 4


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше