Як зберегти зцілення

1. Не припиняйте вірити, що ви зцілені

Чи знаєте ви, що втратити зцілення неможливо? Зцілення - це факт. Це завершена дія, яку Ісус Христос звершив на хресті, а не матеріальна річ, яку можна втратити. Зціленням можна знехтувати або відмовитися від нього, але втратити неможливо. Можна втратити здоров'я. Наприклад, у вас не було здоров'я, за вас молилися, - і ви стали здорові. Але якщо ви знову захворієте, цей стан можна назвати втратою здоров'я. Незалежно від того, чи хворе ваше тіло зараз, чи здорове, Слово Боже не змінюється, - «ранами Ісуса ви зцілилися».

Коли нам кажуть, що ми хворі, то це не зовсім так. Фактично, захворіло наше тіло, але не наш дух. Хвороба має відношення до тіла, а не до духу. Духовне тіло у народженого згори християнина не хворіє. Воно у повному порядку. Наприклад, якщо у людини ампутували руку, чи означає це, що й духовне тіло втратило руку? Ні. У дусі цієї людини, як і раніше, рука залишається. Ось чому Богу не складає труднощів знову створити нову руку. Адже фактично вона вже є у дусі, а технічно (у фізичному тілі) мають з'явитися нові кістки, м'язи та тканини.

Те, як ви ставитеся до хвороби та зцілення, є питанням вашої віри. Зцілення утримується таким же чином, як і приймається - вірою. Не припиняйте вірити, що ви зцілені, тому що ви дійсно вже маєте зцілення.

Питання: «Чи маю я проголошувати, що я одужав, якщо я ще хворію?»

Якщо ви по справжньому вірите у те, що сповідуєте, тоді говорячи про своє одужання, ви не брешете. Давид каже «Я вірив і тому говорив». Спочатку він вірив, а потім говорив. Питання не у проголошенні, а у вашій вірі. Якщо ви реально вірите, то ця віра дозволить вам прийняти зцілення.

Наприклад, літаки є набагато важчими за повітря, але вони все ж таки літають. Якщо я зможу скинути цей літак із гори униз, чи полетить він? Ні. Що змусить його впасти та, можливо, розбитися? Закон тяжіння. Чи є закон тяжіння фактом? Так. При цьому кожен Закон має у собі наслідки його порушення. Але коли літак розганяється, він набирає швидкість, і під його крилами спрацьовує закон аеродинаміки, який піднімає літак. Якщо літак летить, закон тяжіння перестає діяти? Ні. Але як же літак летить? Закон тяжіння поступається закону аеродинаміки. Щоб розігнати літак до дії закону аеродинаміки, необхідна злітна смуга. Чим сильніше двигун, тим коротша смуга потрібна. Біблія говорить нам про «закон віри», який перевершує «закон факту». Хвороба - це факт. Коли ж ви починаєте рухатися у вірі, потрібен час і розгін, щоб «закон віри» перевершив «закон факту». Весь цей час ви їдете по злітній смузі. Це не означає, що нічого не відбувається, ви просто набираєте швидкість для моменту відриву. Коли ви наберете достатню швидкість, відбудеться цей відрив і закон віри вступить у силу. Саме тоді ви бачите зцілення.

Отже не припиняйте вірити, що ви зцілені.

2. Протистаньте хворобі

Якщо хтось за вас молився, і ви зцілилися, але у вас немає сил утримати своє зцілення, тоді можливо таке поняття як втрата зцілення. Тому вам необхідно навчитися захищати себе. Чим?

Будьте тверезі, пильнуйте, тому що супротивник ваш – диявол, ходить, мов ривучий лев, що шукає, аби когось поглинути. Чиніть спротив йому твердою вірою, знаючи, що подібні страждання трапляються й з братами вашими у світі (1 Петра 5:8-9)

До хвороби потрібно ставитися як до гріха. Поки вам не набрид гріх, ви не схочете вибратися з нього. Якщо ви ще змиряєтеся з хворобою, вам вона ще не набридла. Ви маєте навчитися ненавидіти хворобу і ставиться до неї як до ворога, якого вам потрібно знищити. Навчіться говорити до хвороби з вірою і владою, укажіть їй, що ви хочете від неї: «Геть від мене! Вийди з мого тіла, негайно! Я виганяю тебе з мого тіла! ..». Пам'ятайте, що у вас є така влада.

3. Протистаньте нечистим духам

Часто за хворобою стоять демони і вони, як правило, не поспішають йти геть. Наприклад, хтось каже - я не знаю, у чому проблема. Навіть лікарі не можуть зрозуміти. Як тільки ви чуєте, що лікарі не можуть визначити діагноз, значить, ви маєте справу з духом немочі. Коли немає особливих фізичних ушкоджень або проявів хвороби, але напади болю продовжуються, тоді це духовний вплив. Шо вам потрібно робити у такому випадку?

Ось, даю вам владу наступати на гадів і скорпіонів і на всю силу ворожу; і ніщо не зашкодить вам. (Луки 10:19)

Біси мають боятися вас. Вони повинні дивитися на вас, як би ви дивилися на дитину із зарядженим пістолетом. Біси не знають, коли ви вистрілите. Стріляйте сміливіше, у вас вистачить боєприпасів.

4. Зберігайте своє тіло і правильно харчуйтеся

Чи є причиною недугів неправильне харчування? І так і ні. Якщо хтось скаже, що така-то хвороба викликана таким-то харчуванням, тоді я можу показати вам людей, які харчуються так само, але при цьому не хворіють на цю хворобу. Якби причина була тільки у харчуванні, тоді наслідки були б однаковими. Але нечисті духи використовують слабкі місця тіла, щоб вражати їх. Якщо протягом довгого часу через неправильний спосіб життя або надмірні хвилювання ви створюєте слабке місце у власній імунній системі, тоді біс скористається цим і почне викликати хворобу в цій ділянці. Це означає, що нам необхідно зберігати наші тіла у чистоті і не руйнувати їх за допомогою шкідливих продуктів харчування, щоб не створювати в своєму тілі слабких місць.

Але ж де ця границя між вірою у зцілення і нашими діями у питанні правильного харчування? Відповідь очевидна, наш цілитель - Христос, а не картопля. Ставтеся до здорового способу життя і правильного харчування як до засобу для збереження здоров'я. Їжа нас не зцілює, але допомагає бути здоровими. Ми ще не настільки духовні, щоб не вмиватися, не їсти або не стежити за своїм тілом. Тому думайте, що ви поміщаєте в середину себе.

Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: 2


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше