Коментувати

Чи є життя після смерті?

Християни знають, що їх майбутня смерть - це час зустрічі зі Спасителем

A1_life4.jpgЛюді почали вмирати після гріхопадіння першої людини Адама, який порушив заповідь Божу, що забороняла їсти від дерева пізнання добра і зла. 

"Та й дав Господь Бог чоловікові таку заповідь: «З усякого дерева в саду їстимеш; з дерева ж пізнання добра й зла не їстимеш, бо того самого дня, коли з нього скуштуєш, напевно вмреш." (Буття 2:16-17)

Таким чином, смерть є наслідком гріха. У посланні апостола Павла до Римлян 5:12 написано:"Тим то як через одного чоловіка ввійшов у світ гріх, і з гріхом смерть, і таким чином смерть перейшла на всіх людей, бо всі згрішили

Гріх відокремлює людину від Бога. Тому фізична смерть, яка настає в результаті відділенням душі від тіла, служить знаком і символом духовного відділення людини від Бога. Тіло служить людині для самовираження й набуття досвіду. Звільнення від тіла - це, природно, втрата, тому людина відчуває страх перед смертю. Душа ж, перебуваючи в безтілесному стані, продовжує жити.

Християни знають, що їх майбутня смерть - час зустрічі зі Спасителем. Павло говорить: "Для мене бо життя - Христос, а смерть – прибуток" (Фил. 1:21). Безтілесна душа християнина йде на "лоно Авраама" (тобто в рай), де вона чекатиме "Великого судного дня". Ісус, воскреслий Спаситель, пройшовши через болісну і ганебну смерть на хресті і прийнявши на себе гнів Божий за гріхи людства, підтримує християн, які покидають цей світ в очікуванні місця, приготованого для них Богом в майбутньому житті.

Душа ж невіруючої людини, йде в "пекло", так як для таких людей фізична смерть є повним відокремленням від Бога. Тому невіруюча людина відчуває страх і жах перед смертю. У Євангелії від Луки 16:22-23 написано: "Та сталося, що помер убогий, і ангели занесли його на лоно Авраама. Помер також багатий, і його поховали. В аді, терплячи тяжкі муки, зняв він очі й побачив здалека Авраама та Лазаря на його лоні."

Біблія говорить про неминучість останнього Божого суду (Рим. 2:5, Одкр. 6:17). На цьому суді кожен повинен буде дати звіт про себе Богу, а Бог через Христа "віддасть кожному згідно з ділами його." Цей суд продемонструє досконалу Божу справедливість. Ті, хто йшли шляхами Бога, упокорюючи Йому своє серце, увійдуть з Ним в Новий Єрусалим, а ті, хто ходив своїми шляхами - в озеро вогнене на вічну муку.   

Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: 3


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше