Коментувати

Чи потрібно сьогодні давати десятину?

Десятина (як у Старому, так і в Новому Завіті) відображає стан нашого серця

Перш за все необхідно визнати, що вся Біблія - ​​Слово Боже, а тому принципи, викладені у Старому Завіті, настільки ж важливі, як і новозавітні. Ісус часто тлумачив Старий Завіт і ніколи не спростовував його.

"Все Писання натхненне Богом і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності" (2 Тим. 3:16)

У Новому Завіті ритуали було скасовано і ми більше не є рабами закону, оскільки смерть Христа виправдала нас. Але для християн, які по-справжньому прагнуть до пізнання волі Божої, принципи Старого Завіту вказують шлях до миру, щастя і процвітання. Творець Всесвіту обіцяв нам керувати нашими фінансовими справами, якщо ми будемо Його послідовниками.

Вчення про десятину дуже часто розуміють неправильно. Деякі християни вважають десятину законництвом, нормою, що стосувалася тільки старозавітних юдеїв, і такою, що втратила свою силу в наші дні. Інші вважають, що той факт, дає людина десятину чи ні, є вирішальним для визнання або невизнання її християнином, а недбале ставлення до обов'язку давати десятину відділяє нас від Бога. Однак обидва ці погляду невірні.

Десятина з самого початку, зі старозавітних часів, була зовнішнім проявом стану людського серця. Це було не Боже повеління, а добровільна "обітниця" щиро віруючої та відкритої до Бога людини, яка вирішила подякувати Богові за його милосердя та любов.

"І склав Яків обітницю, говорячи: Коли Бог буде зо мною, і буде мене пильнувати на цій дорозі, якою ходжу, і дасть мені хліба їсти та одежу вдягнутись, і я з миром вернуся до дому батька свого, то Господь буде мені Богом, - то цей камінь, який я поставив за пам'ятника, буде домом Божим і з усього, що Ти, [Боже], даруєш мені, я дам Тобі десяту частину." (Буття 28:20-22)

Як у старозавітні часи, так і сьогодні, все, що ми сіємо та пожинаємо належить Богові. Він віддає з надлишком тим, хто дає без примусу і не шукає при цьому для себе нагороди. Бог не зобов'язаний повертати наші пожертвування з надлишком. Проте Він робить це тому, що любить нас.

Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: 0


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше