Коментувати

Звільнення від рабства фінансової залежності

Християнин, який бажає отримати все те найкраще, що приготував для нього Господь, має бути готовий підкорятися Його волі та скеровуючій силі Божого Духу

свобода від фінансової залежностіНеправильне поводження з грошима призводить до тривоги та розчарування. Часто ми просто не звертаємо увагу на те, як сильно  приліпилися до матеріальних речей. Проте, якщо ми порядкуємо грошима відповідно до Божого задуму, то отримуємо мир і свободу. Помилково думати, що життя християнина має бути завжди безхмарним. Ми всі - просто люди, які час від часу допускаються помилок. Але, слава Богу, що ми зростаємо і змінюємося на краще! І як тільки Господь привнесе у наші фінансові справи свої "поправки", нам стане набагато легче справлятися із цією частиною нашого існування.

Для того, щоб Божий план здійснився, нам потрібно робити певні кроки, тому що кожна обітниця має свої умови. У кожному окремому випадку, щоб Його сила мала проявлення у нашому житті, потрібно здійснити якусь конкретну дію. Це може бути чи то піст, чи то молитва, чи то просто віра або ж комбінація цих важливих складових у житті християнина. Але, насамперед, перш ніж розпочинати діяти, треба прийняти рішення.

Християнин, який бажає отримати все те найкраще, що приготував для нього Господь, має бути готовий підкорятися Його волі і скеровуючій силі Божого Духу. Багато християн стверджують що довіряють Богу, проте є велика різниця між просто словами і вчинками. Одні довіряють Богу тільки тоді, коли їм зручно. Інші - тільки у крайніх випадках. Справжня довіра зростаює крок за кроком. Атож, що ж нам робити, щоб стати вільними?

Передаємо право власності Богові

Цей крок неможливо пропустити або замінити. Якщо ми вважаємо себе хазяєвами своєї власності, то це обов'язково позначиться на усіх наших фінансових рішеннях. Біблія говорить: "Господня – земля, і все, що на ній, вселенна й мешканці її"(Пс.23:1)

Ми ж насправді є лише тими, хто управляє Божим майном.

Звільняємось від боргів

Борг - це стан, який виникає при наявності хоча б однієї із наступних обставин:  прострочені платежі або невиплачений кредит; сума платіжних зобов'язань, що перевищує загальну вартість майна; фінансові проблеми, що викликають тривогу ( коли грошима порядкують відповідно до волі Божої, то у душі панує мир і спокій).

Що ж ми можемо зробити щоб звільнитися від боргів?

Припинити витрачати занадто багато грошей.

Почати повертати те, що ви винні ( вже зараз і те,що ви маєте на сьогодні).

Не брати біше в борг.

Вчитися робити заощадження.

"Скарб цінний та олива в мешканні премудрого, та нищить безумна людина його." (Приповісті 21:20).

Живемо на те, що дає Бог

Господь піклується про задоволення усіх наших потреб

"Отож, не журіться, кажучи: Що ми будемо їсти, чи: Що будемо пити, або: У що ми зодягнемось?" (Матв. 6:31).

Бог ніколи не обіцяв, що у всіх всього буде порівну. Але Він казав що потреби кожного буде задоволено (іноді завдяки надлишку інших). Таким чином, у кожного християнина своя роль у Божому сценарії.

"Часу теперішнього ваш достаток нехай нестаткові їхньому допоможе, щоб і їхній достаток був на ваш нестаток, щоб рівність була"(2 до Коринтян. 8:14).

Відмовляємось від швидких рішень

Одна з визначальних характеристик усіх схем швидкого збагачення - це спонукання вас до прийняття швидкого рішення, що грунтується на неповній інформації. Будь-який серьйозний бізнес-план вимагає ретельного розгляду. Як Божі розпорядники, ми повинні витратити час на те, щоб у всьому розібратися.

"Думки пильного лиш на достаток ведуть, а всякий квапливий на збиток" (Приповісті 21:5).

У праці прагнемо до досконалості

Найголовніше - це рівновага в усьому. Так вчить нас Слово Боже. Ми повинні бути неледачими, бо мабудь єдина прийнятна мета для нас у роботі - це досконалість. Написано, що щоб ви не робили, робіть це як для Господа, а не як для людей. З іншого боку, надто часто християни вважають, що вони повинні залишатися "у тіні" або ж вони навмисно прирікають себе на невдачу, показуючи це як смиренність. Проте така "смиренність" не потрібна Богові.

"Коли хто говорить, говори, як Божі слова. Коли хто служить, то служи, як від сили, яку дає Бог, щоб Бог прославлявся в усьому Ісусом Христом, що Йому слава та влада на віки вічні, амінь." (1 Петра. 4:11).

Визнання провини і відшкодування збитків

Господь говорить щоб ми залишали минуле в минулому "стародавнє минуло, ото сталось нове!" (2 Кор.5:17). Не варто довго дивитися у "дзеркало заднього огляду", коли ти прямуєшь уперед; бо так можна потрапити до аварії. Вже здійснені нами вчинки могли завдати комусь зло або певні збитки - і тому потрібно відшкодувати ці збитки тим, кому ви завдали зло. Адже засвоєний урок і ті благословіння, що ви отримаєте натомість вартують тих жертов, котрі нам потрібно буде принести, щоб все встало на свої місця. Брехливість і несумлінність ненависні Господу, і нам потрібно прикладати зусилля, щоб уникнути звички до такої хибної поведінки.

"Став же Закхей та й промовив до Господа: Господи, половину маєтку свого я віддам ось убогим, а коли кого скривдив був чим, верну вчетверо." (Луки 19:8).

"Тому, коли принесеш ти до жертівника свого дара, та тут ізгадаєш, що брат твій щось має на тебе, залиши отут дара свого перед жертівником, і піди, примирись перше з братом своїм, і тоді повертайся, і принось свого дара" (від Матвія 5:23-24).

Задоволенність

Жадібність і заздрісність є наслідком незадоволеності. Щоби уникнути їх, нам потрібно навчитися отримувати задоволення навіть від невибагливого способу життя. Напочатку це може здатися заважким. Проте таємниця задоволенності життям полягає у тому, щоб навчитися прямувати і скрізь труднощі також, пам'ятаючи що мій Господь зі мною завжди, і я "все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі" (до Филип'ян 4:13). Апостол Павло писав:

"… бо навчився я бути задоволеним із того, що маю. Умію я й бути в упокоренні, умію бути й у достатку. Я привчився до всього й у всім: насищатися й голод терпіти, мати достаток і бути в недостачі" (до Филип'ян 4:11-12).

"Великий же зиск то благочестя із задоволенням." (1 до Тим.6:6).

Задоволеність настає як наслідок тісних взаємовідносин із Господом.

Утримуємо баланс зобов'язань

Будь-яка незбалансованість у житті призводить до розчарування і нових складнощів.

Це відбувається як у випадку лінощів, так і у випадку надмірної старанності. Багато віруючих приносять у жертву своє сімейне життя або той час, що вони могли би спілкуватися з Господом заради роботи або розваг. Головне, як вчить Слово Боже - знайти рівновагу.

" Не мордуйся, щоб мати багатство, відступися від думки своєї про це свої очі ти звернеш на нього, й нема вже його: бо конче змайструє воно собі крила, і полетить, мов орел той, до неба..." (Приповісті 23:4-5).

Є й інша крайність:

"Хто оброблює землю свою, той хлібом насичується, хто ж за марницею гониться, той позбавлений розуму." (Приповісті 12:11).

Обмежувати забаганки

Господь не хоче щоб ми ішли на послух своїм тілесним бажанням, які можуть розпалюватися завдяки засобам масової інформації. Ми не повинні скеровувати свої вчинки і формувати свої бажання, грунтуючись на системі цінностей цього світу, яка спирається на пожадливість тіла і пожадливість очей!" Наймудріший і найзаможніший цар якось сказав:

" Підсумок усього почутого: Бога бійся, й чини Його заповіді, бо належить це кожній людині! Бо Бог приведе кожну справу на суд, і все потаємне, чи добре воно, чи лихе!" (Еккл.12:13).

Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: -1


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше