Коментувати

Чому Бог допустив війну в Україні

При спробі знайти відповідь на це запитання висловлюються різні погляди. Дехто вважає, що війна – це покарання за гріхи народу. Інші думають, що українцям потрібно просто змиритися та прийняти умови, які нав'язує РФ, бо так склалося історично. Багато різних думок.

Але що говорить Господь про війни? Читаючи Біблію, ми зустрічаємо багато згадок про війни. Деякі з них ініціював Сам Бог. Наприклад, Він приготував Своєму народові обітовану землю, але народ повинен був її завоювати (Вихід 23:27-33). У подальші віки  Ізраїль мав захищати дану Богом землю від усіх зовнішніх ворогів (1 Цар 30). Коли Божий народ відступав від Бога, їх спіткали військові невдачі - вороги спустошували Ізраїлеву землю. Божі пророки бачили у цьому результат Судів Божих (Єрем 25:14-28).

Однак у кожній битві ми бачимо Бога, Який бажає врятувати Свій народ. Результатом військових подій було поглиблення пізнання Бога та Його сили. Мислення людей змінювалося, люди поверталися до Божих принципів і, як наслідок – до мирного життя. 

Війни земні (матеріальні) дають нам розуміти, як відбуваються битви духовні. Тому що "наша боротьба не проти крові і плоті, але проти начальств, проти влади, проти мироправителів темряви цього віку, проти духів злості піднебесної" (Еф 6:12). У духовній війні також є ворог, проти якого ми боремося, є зброя, якою ми боремося. Ведучи духовну боротьбу, ми отримуємо свободу від грішних бажань і тим самим догоджуємо Богові. Тобто, настає момент, який ми можемо назвати словом "Перемога".

Чому Бог припустився війни в Україні? Є жорстокий ворог, який бажає "вбити, вкрасти і погубити" (Ін 10:10) безліч людських душ. Це дух зла, диявол. Він використовує при цьому земні способи ведення війни, використовує людей, представників певних країн, які генерують агресію. У сучасному світі Бог знайшов народ, який достатньо підготовлений, насамперед духовно, щоб протистояти такій агресії. Тому що будь-яка несвобода і підкореність злу заважає людям пізнавати Бога. Попри те, що бореться Україна, їй допомагає весь світ. Мислення людей змінюється, руйнуються стереотипи, всяка маніпуляція ворога розкривається. Люди звільняються, відкривається шлях до прийняття Божих принципів. Включається Біблійний закон сіяння та жнив: той, хто дає, обов'язково буде благословенний Богом.

Зараз ми, українці, просуваємось крок за кроком на цьому важкому шляху до перемоги. Не все так гладко виходить. Є безліч проблем, які ми навчаємось вирішувати в стресових воєнних умовах. Але ми віримо, що перемога обов'язково буде! Спочатку в дусі, в молитві, а потім і видимим чином. Ісус Христос мав битву з дияволом - і переміг! Згідно Біблії ми можемо наслідувати цю Божу Перемогу, використовуючи віру (дану нам Богом), повністю довіряючи нашому Господу та Спасителю. Адже Він прийшов для того, щоб "мали життя і мали з надлишком"

Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: -1


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше