Нові матеріали

Що таке хула на Духа Святого?

Згідно Євангелія від Марка 3:21-30 можна сказати, що людина хулить Духа Святого, коли вона настільки зробила жорстоким своє серце через гріхи, що навіть бачачи ті благі справи, які Бог творить, відмовляється визнати в цьому Божу руку і віддавати Славу Богові. Їй легше приписати такі справи кому і чому завгодно, навіть дияволу, тільки не Богові.

Така людина засліплена гріхом і її розуміння істини перекручене. Божі заклики для неї залишаються марними, вона відмовляється їх прийняти і послухатися. Через це вона не може покаятися, а, значить, і не може бути прощена.

Молитва Франциска Ассизського

m_fransiz_250Господи, зроби мене знаряддям Твого миру.
Там, де ненависть, дай мені сіяти любов;
Там, де образа - прощення;
Там, де сумнів - віру;
Там, де відчай - надію;
Там, де темрява - світло;
І там, де печаль - радість.

О, небесний Владико, даруй мені не стільки прагнути бути втішеним, як втішати самому,

Молитва Паскаля

m_paskal_250Блез Паскаль, видатний учений 17 століття, зробив значний внесок у розвиток математики. Саме він заклав основи для розробки арифмометрів, а також сучасних гідравлічних механізмів.

У молоді роки Паскаль пережив зустріч з Ісусом Христом. Це спонукало його займатися богослов'ям більше, ніж математикою.

Вірші Біблії, які ми можемо використовувати в молитві за свою країну

Ми покликані Богом молитися за Україну, де ми народилися та живемо, тому що наш Бог зі своєї великої любові й ласки хоче рятувати від смерті не тільки окремих людей, але й весь наш українській народ. 

«І шукав Я між ними чоловіка, що поставив би загороду, і став би в виломі перед Моїм обличчям за цей Край, щоб Я не знищив його,  але не знайшов!» (Иез. 22:30) – говорить Слово Боже.

Якщо ви непокоїтеся через почуття провини

Почуття провини приходить до людини внаслідок усвідомлення нею якогось певного вчинку, висловлювання або думки, які вважаються поганими згідно норм поведінки, прийнятних для певних груп людей (родина, колектив, суспільство). Християни відчувають почуття провини, якщо зробили щось таке, що протирічить заповідям Божим. У такому випадку почуття провини проявляється як результат одкровення від Духа Святого про скоєний гріх і викликає жалкування або смуток, які призводять до каяття.

Чому Бог, караючи царя Давида, послав моровицю на весь народ?

У 24 розділі 2-ї книги Царів розповідається історія про те, як цар Давид наказав своєму воєначальнику Іоаву провести перепис всього Ізраїля. Іоав став відмовляти царя, але "слово царя… перемогло". Коли народ був порахований, Давид зрозумів, що згрішив і став просити Господа про прощення. Бог запропонував йому на вибір одне з трьох покарань: або сім років голоду в країні, або три місяці Давид буде ховатися від переслідувань своїх ворогів, або три дні моровиці в народі. Давид обрав моровицю.

Чи може християнин брати участь у військових діях?

Коли в країні виникає надзвичайна ситуація і ворог реально загрожує життю й благополуччю людей, тоді всі ті, хто здатний до війни, мають піднятися на її захист.

В Біблії зустрічаємо багато прикладів, коли божі люди брали участь у війнах. Так, наприклад, вчинив Ісус Навін (Книга Ісуса Навіна 10:7-10), багато воював цар Давид (1 Самуїла 19:8) та інші царі. Ісус Христос також згадував про застосування зброї для захисту свого маєтку.

Хто такі назореї?

Назорей – відокремлений виключно для Бога.

Як навчитись ходити у світлі?

Коли Бог створив Адама і Єву, у їхньому серці не було страху. Вони спілкувалися з Богом і насолоджувалися цим спілкуванням. Але коли вони згрішили, почалися проблеми. Щось в них змінилося. Коли Бог спитав Адама: «Де ты?», Адам відповів: «Я злякався». Ми бачимо, що Адаму стало соромно і він зробив спробу сховатися від Бога.

Після того, як гріх прийшов у життя перших людей, серце людини змінилося, воно розділилося на частини. Їх можна образно зобразити так.

Сторінки


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше