Цивільний шлюб - це шлюб чи ні?

Цивільний шлюб - це спільне життя двох людей без вінчання у церкві, без реєстрації шлюбу у РАКСі. У народі такий спосіб життя називається "співмешкання". А згідно Біблії такі відносини без зобов'язань один перед одним називаються блудом, - гріхом, що не до вподоби Богові.

Блуд руйнує здоров'я, вкорочує життя людини на землі. Як чоловік, так і жінка у цивільному шлюбі не захищені Богом. Зазвичай цивільні шлюби укладаються під впливом бурхливих емоцій. Таке рішення приймається швидко, без особливих роздумів. Через те, що на початку сумісного життя він і вона не давали обіцянок вірності один одному, то й процедури розлучення теж немає. Кожен з такої пари може піти у будь-який момент і залишити свого "партнера" навіть без жодних пояснень. Хоча держава й приймає певні закони, які мають захищати права людей, що знаходяться у цивільному шлюбі, зазвичай буває дуже складно щось довести або домогтися певного відшкодування матеріальної або моральної шкоди.

Дівчата наважуються на подібні стосунки, оскільки думають, що у подальшому вони зможуть одружитись зі своїм партнером та створити справжню сім'ю. Але статистика, нажаль доводить, що у більшості випадків цього не відбувається. Якщо жінка буде вагітною на момент розірвання таких стосунків, то чоловіка ніщо не зобов'язує її захищати, допомогати їй та дитині. Проте не лише жінки, чоловіки теж важко переживають "розлучення", якщо "подруга" пішла першою. Діти у таких "сім'ях" зазвичай не мають благословінь. Атож ні діти, ні батьки у цивільній "сім'ї" не впевнені у своєму майбутньому. Коли такі стосунки розпочинаються, то здається що вони будуть продовжуватися вічно. Але це - самообман. Якась нова закоханість, нові бурхливі емоції захоплюють єство людини, - і вона йде далі, залишаючи після себе зруйновані долі, непереборне почуття самотності та залишенності. Найбільша кількість абортів здійснюється жінками, що знаходяться у незареєстрованних стосунках.

Також у Біблії написано, що блудодіїв та перелюбників засуджує Бог і що вони Царство Боже не наслідують. Це дуже сумно, хоча це істина. Хіба можливо бути учнем Христа і жити водночас в цивільному шлюбі?

Безперечно, наш Бог є любов і Він є багатомилостивий, але Він ніколи не порушує Свого Слова. І тому ми не повинні обманювати самі себе, а навпаки, застерегти (застрахувати) себе від проблем, що можуть встати на нашому шляху. Якщо ж ви згрішили, то потрібне щире покаяння, щоб ваше життя зазнало докорінних змін. Це дозволить прийти до Божого трону Милості і здобути спокій та мир у серці.

Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: 0


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше