Коментувати

Фінанси... Свобода від грошового рабства

У Біблії більше 700 разів згадується про гроші. Здатність мудро використовувати фінансові ресурси Бог прирівнює до вміння користуватися ресурсами духовними

як правильно розпоряджатися фінансами

Чи достатньо вам грошей на всі ваши потреби? Можливо вам вже довгий час не вдається "вибратися" з боргів та кредитів? Ви самі керуєте вашими грошима, чи гроші керують вами? Якщо ви хочете навчитися правильно розпоряджатися своїми фінансами, дотримуйтесь мудрих Біблійних принципів - і ваші гроші будуть у надійних руках.

Християни створили безліч легенд та міфів про гроші і, здається, мало хто з нас розуміє, які уявлення ґрунтуються на Слові Божому, а які - ні. Наприклад, чи справедливим є висловлювання: "Гроші - корінь усіх бід"? Істина полягає в тому, що гроші можуть служити як поганим речам, так і добрим. Шкоди завдає не наявність грошей, а сріблолюбство, що означає: "любов до грошей". 

"Бо корінь всього лихого є сріблолюбство, котрому віддавшися, деякі ухилилися од віри і самі себе підвели до багатьох страждань" (1 Тим. 6:10)

Багато хто думає, що тільки за високого достатку людина може отримати задоволення від життя. Але це теж міф. Головне не кількість грошей, а розумне управління ними. Якщо ми правильно управляємо своїми фінансами, ми отримуватимемо задоволення від життя.

Ще одна думка, яка зовсім не має обґрунтування в Біблії, але багато християн приймають її за істину і живуть за цим принципом, думаючи, що вони догоджають Богові. Чомусь вважається, що справжній християнин має бути бідним. Але саме собою багатство неспроможне бути ні моральним, ні аморальним. Бог не хоче, щоб Його народ жив у злиднях. Бідність не є чеснотою. Бог негативно ставиться не до самого багатства, а до його неправильного використання або зайвої до нього уваги (поклоніння мамоні, скупості та жадібності).

"Бо Господь, Бог твій, благословить тебе, як Він говорив тобі, і ти будеш давати позику багатьом народам, а сам не будеш позичати; і панувати будеш над багатьма народами, а вони над тобою не будуть панувати" (Повторення Закону 15:6)

Бог приділяє грошам досить багато уваги. У Біблії приблизно 700 прямих згадок про гроші, поряд із сотнями непрямих. Більше половини притч Ісуса стосуються грошей. Здатність мудро використовувати фінансові ресурси Бог прирівнює до вміння користуватися духовними ресурсами. У наступних статтях ми більш детально поговоримо про фінанси і як ними правильно розпоряджатися.

Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: -3


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше