Ідолопоклонство

Нехай Бог завжди буде на престолі вашого серця, і ніщо другорядне ніколи не займе місце головного.

A2_idol1.jpg"І було мені слово Господнє таке: Сину людський, ці мужі допустили своїх божків у своє серце, а спокусу провини своєї поклали перед обличчям своїм. Чи ж можуть вони запитувати Мене? Тому говори з ними, та й скажеш до них: Так говорить Господь Бог: - Кожен чоловік з Ізраїлевого дому, що допустить своїх божків у своє серце, а спокусу провини своєї покладе перед обличчям своїм, і прийде до пророка, тому Я, Господь, відповім, згідно з цим, згідно з многотою його божків, щоб схопити тих з Ізраїлевого дому за їхнє серце, бо всі вони віддалилися від Мене через своїх божків! Тому скажи до Ізраїлевого дому: Так говорить Господь Бог: - Відверніться і відступіть від ваших божків і від усіх ваших гидот відверніть свої обличчя! (Єзекіїля 14:2-6)

Бог шкодує з приводу того, що Його народ приходить до Нього за порадою або мудрістю з ідолами, прихованими в серці. Можливо вони й самі не усвідомлювали цього, бо ця істина була прихована від них. Зверніть увагу, Бог не сказав, що вони встановили ідолів у домах. У нас немає золотих статуй або вівтарів, ми не зберігаємо образи або ікони. В нашій церкві немає практики такого роду, але існує поняття ідолопоклонства.

Перша з десяти заповідей проголошує: "Я – Господь, Бог твій, що вивів тебе з Єгипетського краю з дому рабства. Хай не буде тобі інших богів передо Мною! Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я – Господь, Бог твій..." (Вихід 20:2-3) Коли Бог говорить, що нам не можна мати інших богів перед Ним, Він має на увазі, що Він єдине джерело всього, і ніщо не може зайняти Його місце. Ісус говорить з цього приводу так: "Як Живий Отець послав Мене, і живу Я Отцем, так і той, хто Мене споживає, і він житиме Мною" (Івана 6:57). Те, що ми їмо – є джерелом нашого життя. Ось чому Ісус говорить про Себе як про хліб життя. "Я – хліб життя" (Івана 6:48).

Ідол може виникати у будь-якій області нашого життя і зайняти місце, яке повинен займати тільки Бог, і тоді він, ідол, стає джерелом нашого щастя, комфорту, забезпечення, миру і т.п. Бог хоче бути єдиним Джерелом у нашому житті, але ми самі у своєму серці творимо ідолів.

Ідол – це те, що стоїть на першому місці перед Богом. Це те, чому ми приділяємо більше уваги, ніж Богу. З чого ми почерпаємо сили або чому віддаємо свої сили. Ідолом може бути людина, дитина, гроші, речі, робота, сімейні реліквії або обряди тощо

Ідолопоклонство починається в серці. Люди легко впадають у цей гріх, не припиняючи, однак, відвідувати Богослужіння і сповідувати віру в Ісуса Христа.

Через пророка Єзекіїля Бог викрив лицемірство Свого народу, зауваживши, що люди приносили жертви ідолам а потім йшли поклонятися Богу. "Бо вони перелюб чинили, і кров на їхніх руках, і з божками своїми перелюб чинили, і також синів своїх, яких породили Мені, проводили через вогонь для них на їжу… А коли вони різали синів своїх для своїх божків, то приходили до Моєї святині того дня, щоб збезчестити її, і оце так робили вони в середині Мого дому…" - говорить пророк Єзикіїль (Єз 23:37,39). Народ продовжував ходити до храму Господнього, але серця їхні належали ідолам. Ізраїльський народ в даному випадку є прикладом того, якими ми не повинні бути. Нехай Бог завжди буде на престолі нашого серця, і ніщо другорядне ніколи не займе місце головного.

Основна стаття: Шлях разом з Богом
Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: 0


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше