Хто такий сатана?

A8_1.JPGСлово сатана - означає "противник, ворог Бога і Його народу". Також сатані даються назви, що розкривають сутність його особистості, а саме: диявол від грец. "Діаболос" ( "обвинувач"), "Аполліон" (руйнівник, спокусник), злісний, лукавий, втілення злості, люті і жорстокості, спрямованих проти Бога і проти тих, кого Бог захищає Своєю любов'ю.

Сатана, будучи затятим ворогом Христа, є ворогом всіх християн. Він прагне відшукати їх слабкі місця, направити їх активність у невірному напрямку, підірвати їх віру і надію. Сатану слід сприймати серйозно, оскільки підступність і хитрість роблять його небезпечним. Але не потрібно впадати у крайнощі та боятись, усвідомлюючи все це. Адже "Той хто в нас, більше того хто в світі". Христос переміг над дияволом - і християни теж перемагатимуть над ним, якщо протистануть йому, озброївшись Словом Божим.

""Будьте тверезі, пильнуйте, тому що супротивник ваш – диявол, ходить, мов ривучий лев, що шукає, аби когось поглинути. Чиніть спротив йому твердою вірою ..." (1Пет.5: 8-9).… " (1Пет.5:8-9).

Сатана - творіння, його природа надлюдська, але не божественна. Він володіє великими знаннями і величезною силою, але він не все знає і не всемогутній, він не всюдисутній, і він, в кінці-кінців, вже переможений бунтівник, який має сили не більше ніж Бог дозволяє йому мати. До того ж, він уже засуджений до смерті в озері вогняному.

Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: 0


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше