Як правильно ставитися до проблем

Коли ви стикаєтесь з будь-якою складною ситуацією чи проблемою (можливо, що це відбувається у вас прямо зараз), насамперед, слід перевірити, що ви насправді хочете отримати, та усвідомити ваші мотиви - що саме спонукає вас до вирішення цієї проблеми. Якщо ви  бажаєте лише того, щоб ця складна ситуація полишила вас і перестала турбувати, то ваші мотиви невірні.

Кожна проблема має причини для її виникнення. Ми часто бачимо, так би мовити, лише верхівку айсбергу, більша частина якого ховається під водою. Саме ця, більша частина й приховує у собі небезпеку - небезпеку гріха та розділення з Богом. Тому треба шукати розуміння у Господа, від чого виникла проблемна ситуація. Часто Господь дозволяє відбуватися труднощам, намагаючись звернути нашу увагу на деякі негативні речі, допомагаючи зрозуміти, що не все у нас гаразд, є, над чим працювати і у чому вдосконалюватися: «А Сам Бог миру нехай освятить вас цілком досконало, а непорушений дух ваш, і душа, і тіло нехай непорочно збережені будуть на прихід Господа нашого Ісуса Христа!"(1 Сол. 5:23).

Ми дуже часто спрямовуємся до швидкого результату, не прикладаючи особливих зусиль. Наприклад, людина має якусь хворобу і шукає зцілення. Проте, якщо ця людина прагне лише позбавитись болю та неприємного відчуття, не розуміючи духовної причини виникнення своєї хвороби, зцілення вона спочатку може й отримати, але з часом хвороба, скоріш за все, повернеться. Необхідно б було змінити деякі шкідливі звички, що призводять до хвороби (вживати здорову їжу, підвищувати рівень фізичної активності, відмовитись від зайвих переживань), але такі дії потребують зусиль, вироблення нових звичок. На жаль, ми прагнемо отримувати щось гарне для себе, нічого не віддаючи за це. Важливо "годувати" свої дух, душу й тіло корисними речами, щоб не лише втримати зцілення але й відбудовувати ті речі у нашому житті, які було зруйновано довгими роками.

Правильно відноситися до проблеми - це вирішувати її таким чином, щоб у процесі вирішення ставати більш схожими на нашого Господа, щоб формувався християнський характер. Потрібно навчитися позбавлятися поганих думок, хибних (тих, що протирічать Божій волі і Його характеру) бажань, негативного сприйняття та відношення до життя. Прикладайте зусилля щоб спрямовувати свої думки згідно Слова Божого, особливо у тому, що стосується вашої складної ситуації. Не шукайте своїх власних шляхів вирішення, краще намагайтеся побачити проблему з точки зору Господа, шукайте Його мудрості та розуміння, які кроки слід зробити. Розпочніть дякувати Йому саме за те, що більш за все вас хвилює. Просіть у Бога терпіння, щоб дочекатися Його досконалого часу для отримання відповіді на молитву.

Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: 5


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше