Що робити, якщо часто відчуваеш гнів?

У першу чергу вам необхідно усвідомити свій гнів, тобто визнати відкрито, що ви його відчуваєте. Визначте джерело вашого гніву: образа, несправедливість, страх або відчуття пригніченості (розчарування).

Подумайте про Божу любов до вас."По милості Господа ми не зникли, бо милосердя Його не виснажилося. Воно оновлюється кожен ранок; велика вірність Твоя!" (Плач Ієремії 3:22-23). Спираючись на думку про те, що Бог любить і приймає вас, ви можете бути вільні і не залежати від того, приймають або не приймають вас люди. Бог може заповнити вашу потребу в любові, значущості і безпеці."Дивіться, яку любов дав нам Батько, щоб нам називатися і бути дітьми Божими. Світ тому не знає нас, що не пізнав Його" (1 Послання від Івана 3:1).

Визнайте той факт, що гнів, прихований у вашому серці, - це гріх. Передайте ваше бажання помсти Богові. Просіть Бога про переміну вашого відношення до людини, яка заподіяла вам біль. Активно шукайте можливості проявити любов до людини, яка скривдила вас.

Дякуйте Богові за це емоційне випробування у вашому житті, за те, що звільнення від гніву буде використано Богом для вашого ж блага і допоможе вам більше уподібнитися Христу.

"Притому знаємо, що люблячим Бога, покликаним по Його волевиявленню, все сприяє до блага" (Римлянам 8:28).

Моліться у своєму серці приблизно так:

Господи, допоможи мені завжди знаходитися в Твоїх руках, діяти під Твоїм керівництвом, допоможи мені підкорятися Тобі повністю. Господи, я хочу, щоб Ти направляв мій розум, допоможи мені віддзеркалювати Твою любов у моїх діях і вчинках. Господи, управляй моїми словами, щоб я міг висловлювати Твою істинну любов.

"Нову заповідь Я вам даю: Любіть один одного! Як Я вас полюбив, так любіть один одного. По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою" (Євангеліє від Івана 13:34-35).

Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: 1


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше