Що таке праведність у Христі?

Бути праведним перед Богом - це значить займати правильне положення перед Ним. Бог у своїй милості зробив нас праведними не завдяки нашим справаv, а через Свого Сина Ісуса Христа, який помер за наші гріхи

Християни, які не впевнені e тому, що вони правильно стоять перед Богом, можуть страждати від почуття провини або страху. Їм може здаватися, що в Божих очах вони виглядають недостатньо добре. Такі думки не дозволяють їм мати щирі близькі взаємовідносини з Господом і заважають виконанню волі Божої в їхньому житті.

Однак Слово Боже говорить, що праведність - це дар від Бога. Ми не можемо заробити праведність. "ся праведність наша немов поплямована місячним одіж" (Ісая 64:6). Але Бог у Своїй милості зробив нас праведними через Свого Сина Ісуса Христа, який помер за наші гріхи.

"Бо Того, Хто не відав гріха, Він учинив за нас гріхом, щоб стали ми Божою правдою в Нім! " (2 до Коринтян 5:21)

Тому, якщо ми перебуваємо у Христі, ми займаємо становище праведності. Серед християн немає людини більш праведної, ніж інші, тому що у Христі ми отримали праведність у максимальній мірі. Точно так, як ми не можемо заробити праведність, ми не можемо її анулювати своїми справами. Ми отримуємо праведність без діл - виключно через віру в Ісуса Христа.

"А тому, хто не виконує, але вірує в Того, Хто виправдує нечестивого, віра його порахується в праведність.". (до Рим. 4:5)

Завдяки праведності, яку дав нам Бог, ми примирилися з Богом і можемо мати sз Ним спілкування. По молитві праведника Бог обіцяє змінювати ситуації. Оскільки ми отримуємо праведність по милості (Рим. 3:21-24,28), то нам немає чим хвалитися, і єдине, що ми можемо - це віддати подяку і хвалу Господу.

Чи була вам корисна ця стаття? : 
Vote up!
Vote down!

рейтинг: 14


VCTV - официальный канал христианской церкви "ПОБЕДА": проповеди, видеотрансляции, информация о жизни церкви

Больше информации здесь

Прямая трансляция служений


Наш Господь завжди дає вихід навіть там, де його, здавалося б, немає

Проект: Є надія

Більше інформації

Відео проекту


Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу

Підбадьорення, молитовна підтримка!

Дізнайтесь більше